model - tom - lindental

Lindental is gebouwd rondom het Faller station met dezelfde naam. Het stelt een stadje voor in het westen van Duitsland met een grensstation waar de NS vanuit Nederland aankomt. Het overige treinverkeer wordt door de DB afgewikkeld.

Voor het NS-verkeer is de 1139 van Märklin beschikbaar met Plan E rijtuigen van Lima en een Fleischmann Plan K.

Het DB personenverkeer wordt afgewikkeld door de series 110, 141, 216 en 212. Voor de goederendienst rijdt de serie 140, terwijl hier ook de 216 en 211 kunnen worden ingezet. In het seizoen  passeert er regelmatig een 111 met vakantietrein. Op het kleine goederenemplacement rangeert een 260 (V60).

Museumritten worden door de plaatselijke vereniging met een stoomloc 023 gereden, in het museumdepot staan verder een tweetal 3-assige tenderlocs.

Voorts is in Lindental het hoofdkantoor van de Lindertaler Lokal Bahn (L.L.B.) De L.L.B. verzorgt het vervoer naar Oberlinden met trams van de serie 400 (Düwag, ex-Köln) en 200 (Boeing LRV). De L.L.B. beschikt over een uitgebreid park museumtrams met daarin o.a. een aantal twee-assers met bijwagen (Mehanotechnica) en 2 stellen die uit Wenen zijn overgenomen.

Als gevolg van een verhuizing in 1990 is de baan, die toen half gereed was, afgebroken en tot op heden niet meer opgebouwd.

Lindental Haupstrasse

Haupstrasse met tram 401 L.L.B. (Lindentaler Lokal Bahn)

Lindental

L.L.B. tram 401 (ex - Köln)  in villawijk

meer Lindental